Februari 2018
Ook na het afronden van de werkzaamheden aan het dak hebben we niet stilgezeten. Er is een mooi logo op de voorgevel gemaakt. In de binnenrijbaan zijn nieuwe energiezuinige lampen opgehangen en de muren van de rijbaan zijn schoongemaakt en wit geverfd. Het ziet er allemaal weer strak en fris uit!

Januari 2018
Eindelijk is het zover. Het nieuwe dak zit erop!! Kom snel zelf kijken hoe mooi het is geworden.

 

December 2017
Het dak gaat eraf!!

Afgelopen maandag, 27 november was het dan eindelijk zover. Na bijna een jaar aan voorbereidingen is de firma Bunt begonnen met het afhalen van ons oude dak. 40 jaar geleden met de meest moderne materialen gebouwd, maar nu toch echt aan vervanging toe.

Als eerste zijn afgelopen zondag een groot aantal paarden naar een tijdelijke loods met boxen verplaatst. Zo staat er geen enkel paard direct onder de werkzaamheden.
Maandag waren wij klaar voor de start. Helaas was het vreselijk weer en zeer druk op de weg. Als eerste werd begonnen met het afzetten en afdekken van delen waar gewerkt gaat worden. Veiligheid voor alles! Daarna begon het verwijderen van de panelen pas. Dus maandag leken de werkzaamheden niet zo snel te gaan. Het grootste deel van de achterwand is verwijderd.

Dinsdag was het beter weer en liep alles op rolletjes, in één dag zijn alle overige wanden verwijderd.
Woensdag gaat het verwijderen ook weer voorspoedig, voor de lunch is de voorste helft van het dak boven de rijbaan er al af. Na de lunch maken ze een begin aan de achterste helft boven de rijbaan. Aan het einde van de middag komt de keurmeester en keurt hij de delen die al af zijn goed.
Nu kunnen de voorbereidingen voor donderdag gaan beginnen.
Dit houdt in, alle stallen aan de lichte kant helemaal uitmesten en weer wat paarden verplaatsen. Het stalpersoneel van Lansbergen werkt tot in de avond door zodat donderdagochtend alles startklaar is. Donderdag gaat het dak boven de stallen eraf en aan het einde van de dag worden de werkzaamheden weer gekeurd.

Het dak boven de zaal en de kantine blijft er, wegens weersomstandigheden tot maandag op liggen.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december gaat een nieuwe ploeg beginnen met het opleggen van de nieuwe sandwich panelen.

Vrijdag en zaterdag is er hard gewerkt aan het opleggen van het nieuwe dak. Als we zaterdagavond in de bak kijken is alleen nog de nok in het midden open.
Deze blijft open, want hier wordt de lichtkoepel opgezet.

Maandag 4 december wordt het laatste stukje dak afgehaald. Hier worden daarna zo snel mogelijk weer nieuwe platen opgelegd zodat de kantine en bovenzaal niet nat worden.
In de rijbaan wordt de achterwand dicht gemaakt, alleen de achterdeur is nog open.

Dinsdag 5 december, vandaag wordt het laatste stukje dak dichtgemaakt. Gelukkig net op tijd zodat de Sint er veilig overheen kan vanavond. Er moet ook nog een stuk oude panelen verwijderd worden van de voorgevel. Aan het einde van de dag is er nergens meer een oude plaat te vinden!
In de rijbaan gaan ze verder met de zijwand, deze wordt dichtgemaakt met dezelfde sandwich panelen als het dak. Zo ziet het er uit als een mooi geheel. De platen zijn grijs / wit aan de binnenzijde. Hierdoor is het meteen lekker licht in de bak.

Woensdag 6 december wordt er verder gewerkt aan de zijwand van de rijbaan. Voor de lunch is hij al helemaal dicht!! Daarna gaan ze verder met de voorgevel.
Wat zal het er straks mooi uitzien als u aan komt rijden.

Donderdag 7 december.
Het is weer vreselijk Hollands weer en de mannen hebben het zwaar op het dak.
Halverwege de dag ziet het er naar uit dat ze het dak vandaag niet dicht gaan krijgen. De lessen worden afgezegd voor vandaag. Maar we hebben goede moed en de mannen doen erg hun best om het dak voor het weekend dicht te maken.

Vrijdag 8 december.
Door het weer komen we al lekker in de kerstsfeer. Helaas maakt de sneeuw, hagel en winterse kou het werken op het dak niet makkelijker. Toch heeft iedereen doorgezet en aan het einde van de dag is het dan zover. Het dak is helemaal dicht!!!